Zorgkas

Bij de zorgkas van ons ziekenfonds kan je terecht voor een financieel steuntje in de rug als je lange tijd zwaar zorgbehoevend bent of als je door ziekte, ouderdom of handicap financiële hulp nodig hebt om je zorg te organiseren.

​​​​​​​​​

 

Vlaams​e sociale bescherming

De financiële hulp die onze zorgkas jou kan geven, gebeurt met middelen van de Vlaamse sociale bescherming. Dit is een pakket van zorgbudgetten voor mensen die door ziekte, ouderdom of handicap een lange tijd zwaar zorgbehoevend zijn. Het is een pakket van de Vlaamse Overheid.

Behalve een zorgbudget, betaalt de Vlaamse sociale bescherming vanaf 1 januari 2019 ook voor rolstoelen en andere mobiliteitshulpmiddelen en betaalt ze een deel van de kosten van de zorg voor wie verblijft in zorgvoorzieningen zoals woonzorgcentra. Dat gebeurt nu nog achter de schermen, maar het zorgt ervoor dat ouderen niet alles zelf hoeven te betalen bij een verblijf in een ouderenzorgvoorziening.
 
Om dit mogelijk te maken betaalt elke inwoner van Vlaanderen jaarlijks een zorgpremie van 52 euro (26 euro voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming op 1 januari van het voorgaande jaar).

Ook jij krijgt elk jaar een brief met een betalingsuitnodiging voor de Vlaamse sociale bescherming.

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11