Sportclubs

Wil jij ook werken aan een gezonde levensstijl tegen een zacht prijsje? Neem dan samen met Gezondheidsdienst De Voorzorg deel aan de hipste sportlessen van het moment. ​​

 

gezondheidsdienst optie 2.png

SPORTCLUBS

De lessenreeksen yoga, pilates, zelfverdediging of jin shin jyutsu worden aangeboden met verschillende instapmomenten, op diverse locaties in Limburg. 


Neem je dit jaar deel aan onze yoga- of pilateslessen en wil je in de zomer blijven sporten? Schrijf je dan in voor de zomerreeks 2018 pilates in Tongeren of de zomerreeks 2018 yoga in Hasselt.
Schrijf je hier in!

Aanbod 2018

NIEUW zelfzorg bij stress en burn-out


Overbelast raken door stress, het kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd, opleiding, afkomst, … . De stress sluipt zich een weg in lichaam en geest en verstoort het gevoel van welzijn. Heb jij ook nood om je stressduivels aan te pakken?

In deze cursus proberen we inzicht te krijgen in wat jouw energiegevers en energievreters zijn. We staan stil bij je kwaliteiten en valkuilen. We trachten jouw waarden te achterhalen in de verschillende rollen die je aanneemt in je leven. Na deze cursus kan je aan de slag om met de verworven handvaten vitaler in het leven te staan.
 
Inschrijven zelfzorg bij stress en burn-out  

 

NIEUW Ontspanningsmassage

 
In deze cursus leer je hoe je een volledige ontspannende lichaamsmassage zonder olie kan geven. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van technieken uit de “Shiatsu”.  Deze vorm van massage wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Via verschillende druktechnieken worden alle systemen in het lichaam gestimuleerd, toxines worden afgevoerd en wordt een diepe ontspanning bereikt. De lichaamsmassage wordt bovenop de kledij gegeven, draag daarom liefst comfortabel zittende kleren.
 

Pole Tricks - Athletic dancing

 
Acrobatisch paaldansen is een echte sport. Je traint je lichaam en flexibiliteit met iedere beweging die je maakt. Daarnaast is elke geslaagde move een boost voor je zelfvertrouwen, ervaar je les na les dat je sterker bent dan je zelf denkt en verleg je elke week je grenzen. Dit alles in een groep die elkaar steunt en waar plezier centraal staat. Belangrijker nog: iedereen kan het! Voor deze lessenreeks is geen voorkennis, conditie en/of soepelheid vereist. Al deze vaardigheden zullen stap voor stap aangeleerd worden tijdens de lessen.

Mindfulness

 
Mindfulness is een methode die je leert om op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het leven van alledag. Met deze wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining leer je beter omgaan met stress, slapeloosheid, depressie, pijn,… Met mindfulness leer je leven in het hier en nu.

Inschrijven Mindfulness

Yoga

Een ideaal middel om te onthaasten of stress te verminderen, helend voor lichaam en geest. De rustige oefeningen hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel, de ademhaling, de klieren, de organen en de versoepeling van het lichaam. Yogaoefeningen hebben als algemeen doel de gezondheid en het welbevinden te bevorderen. Het is een rustige bewegingsvorm voor alle leeftijden.

 

Pilates

Een rustige work-out om je lichaam te verstevigen. Het is bewust bewegen, met controle en beheersing, met een specifieke ademhaling en vloeiende bewegingen. Door pilates krijg je een betere houding, een beter figuur, de spieren worden steviger en soepeler en de concentratie verbetert.

Jin shin jyutsu

Een Japanse, helende behandelingsmethode die gebruikmaakt van de aan elke kant van het lichaam aanwezige zesentwintig 'veiligheidsenergiesloten' langs de energiebanen in ons lichaam. Wanneer één of meerdere banen geblokkeerd raken kan dat een kleine verstoring opleveren en uiteindelijk de hele energiestroom in disharmonie brengen. Door een bepaalde combinatie van diverse energiesloten vast te houden door zachte aanraking met de handen op het aangeklede lichaam, kan het geestelijk, lichamelijk en spiritueel weer in balans worden gebracht. Jin Shin Jyutsu is een krachtig gereedschap dat voor iedereen beschikbaar is.

Assertiviteitstraining

Leer beter communiceren en bouw je zelfvertrouwen op met deze lessenreeks. Tijdens de cursus leer je je gedachten, gevoelens en overtuiging op een positieve manier uitdrukken. Je leert neen zeggen en grenzen stellen door vele praktische, meteen toepasbare tips. We werken aan verbale én non verbale communicatie. Het doel is een gezonde dosis zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Kom uit je schelp en doe mee!

Deelnemen en prijzen

  • Iedereen kan deelnemen aan de clubs, maar inschrijven is verplicht wegens het beperkt aantal plaatsen
  • Prijzen variëren per lessenreeks.
  • Een proefles is mogelijk bij iedere lessenreeks.  

Praktisch:

Er zijn vaste instapmomenten in september, januari en april. Ben je niet zeker of deze sportreeks wel geschikt is voor jou? Geen probleem! De eerste les kan je steeds een proefles volgen!
Onze plaatsen zijn beperkt, vandaar dat we steeds vragen om vooraf in te schrijven.
Prijzen zijn afhankelijk van het aantal en de soort sportlessen.
Leden De Voorzorg genieten een mooie korting van maar liefst 30%!

Info & inschrijven

Gezondheidsdienst vzw

101 goede redenen om lid te zijn van De Voorzorg

Je bent van harte welkom bij ons warm ziekenfonds

Vergeet je sportpremie niet

Bij De Voorzorg krijg je 15 euro per jaar terug als je je inschrijft bij een sportclub.

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11