Acupunctuur

Als vooruitstrevend ziekenfonds staat De Voorzorg achter de vrije therapiekeuze van haar leden. Daarom betaalt De Voorzorg tot 50 euro per jaar terug voor acupunctuur, chiropraxie en osteopathie.

 

 

Wat is acupuntuur?

Acupunctuur betekent letterlijk het doorboren van de huid met een naald (“acu” = naald en “puncture” = doorboren).  De techniek bestaat al duizenden jaren en is hoofdzakelijk ontwikkeld in China.  Deze vorm van geneeskunde wil door het gebruik van metalen naalden zeer specifieke plaatsen van het lichaam stimuleren waardoor een genezend effect optreedt.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Je ontvangt een tegemoetkoming van 10 euro per behandeling bij een erkende acupuncturist met een maximum van 50 euro per jaar.

Wie heeft recht op een terugbetaling?

Alle leden van De Voorzorg.

Hoe ontvang je de terugbetaling? 

  • Vraag aan je acupuncturist een kwijtschrift.
  • Ga met dit kwijtschrift naar het loket van je kantoor.

Voorwaarden van de terugbetaling

  • De behandeling wordt uitgevoerd door een door De Voorzorg erkende acupuncturist. Deze erkende acupuncturist is arts en heeft een diploma acupunctuur.
  • De terugbetalingen voor osteopathie, chiropraxie en acupunctuur zijn te combineren met een maximum voor alle behandelingen van 50 euro/jaar. 
  • Het totaal van de behandelingen is beperkt tot vijf per kalenderjaar.

Bekijk onze lijst van erkende acupuncturisten

 

Let wel: deze alternatieve geneeswijzen zijn aanvullend op de klassieke geneeskunde.  Bespreek elke behandeling vooraf met je arts. 

101 goede redenen om lid te zijn van De Voorzorg

Je bent van harte welkom bij ons warm ziekenfonds

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11