Brillen en lenzen: ledenvoordeel

​Heb je een bril of lenzen nodig, maar heb je geen recht op een wettelijke terugbetaling? Dan krijg je als lid van De Voorzorg om de drie jaar een terugbetaling van 55 euro tot en met 18 jaar en een terugbetaling van 45 euro vanaf 19 jaar op de aankoop van brilmonturen, -glazen of contactlenzen.
​​

 Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

  • Tot 18 jaar

Je krijgt een terugbetaling van 55 euro voor brilmonturen, brillenglazen of contactlenzen om de drie jaar tot je 19 jaar bent.

  • Vanaf 19 jaar

Al onze leden vanaf 19 jaar kunnen een beroep doen op een terugbetaling van 45 euro om de drie jaar voor alle brilmonturen, brillenglazen of contactlenzen.

Wie heeft recht op een terugbetaling?

Alle leden van De Voorzorg die geen recht hebben op een wettelijke terugbetaling via het RIZIV en de afgelopen 3 jaar nog geen terugbetaling via het ziekenfonds ontvingen voor brillen, glazen of lenzen. Bekijk hier of je recht hebt op een terugbetaling vanuit het RIZIV.​​

Hoe vraag je een terugbetaling aan?

Stap 1: Vraag naar de factuur bij je opticien (bijlage 15 van een erkende optieker + voorschrift van de oogarts). De terugbetaling is enkel mogelijk indien je je bril en glazen aankoopt bij een opticien gevestigd in België.

Stap 2: Bezorg de factuur of je gedetailleerd ontvangstbewijs van je optiek aan je ziekenfonds om de terugbetaling te krijgen.

 

NIEUW! Terugbetaling laserbehandeling van de ogen

Ben je het brillen beu? Kruipt er geregeld een stofje achter je lens? Dan kan een laserbehandeling interessant zijn. Je oogarts weet je te zeggen of je in aanmerking komt. Wij betalen van deze behandeling alvast tot 150 euro per oog terug.

101 goede redenen om lid te zijn van De Voorzorg

Je bent van harte welkom bij ons warm ziekenfonds

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11