Lid worden

Je kan snel en gemakkelijk lid worden bij De Voorzorg. Doorloop de procedure online of maak een afspraak. Wij brengen verder alles in orde voor jou.

 
 
 ​​

Je bent aangesloten bij een ander ziekenfonds

De Voorzorg  maakt het veranderen van ziekenfonds erg gemakkelijk. We regelen je overstap samen met jou

Wij nemen contact op met je vorig ziekenfonds
 

​Na je inschrijving regelt ons ziekenfonds alles voor jou. 

  • Ook voor de personen die bij jou ten laste staan brengen wij alles in orde.

  • Je ontvangt alle nodige formulieren, enveloppen, lidboekje...

  • Je krijgt automatisch nieuwe ROZE klevers opgestuurd.

Je hebt al een eigen lidboekje:
 

Als je bij je huidig ziekenfonds al een eigen lidboekje hebt, dan start je lidmaatschap bij ons altijd op de eerste dag van een kwartaal. Er zijn dus vier data waarop je lidmaatschap kan starten:

  • 1 januari

  • 1 april

  • 1 juli

  • 1 oktober

Je hebt geen eigen lidboekje:
 

Als je nog geen eigen lidboekje hebt, dan start je lidmaatschap bij ons op de eerste dag van het kwartaal waarin je bent beginnen te werken.

Bij je inschrijving zal je vernemen vanaf wanneer je inschrijving ingaat

Je hospitalisatieverzekering
 

Indien je bij je vorig ziekenfonds een kostendekkende hospitalisatieverzekering had, dan kan die overgenomen worden door KliniPlan of KliniPlanPlus. Vermeld dit best uitdrukkelijk bij de overstap naar ons ziekenfonds.

Om aan te sluiten bij KliniPlan of KliniPlanPlus, dien je een medische vragenlijst in te vullen. Bij deze vragenlijst voeg je een attest van je vorige hospitalisatieplan, met vermelding van de begin- en einddatum. 

Lees meer over je aansluiting bij onze hospitalisatieverzekeringen

Je wachttijd

In de verplichte ziekteverzekering is er nooit een wachttijd voor het recht op gezondheidszorgen, op voorwaarde dat je bij jouw oude ziekenfonds al een recht had. Wanneer je geen recht had bij je oude ziekenfonds is er soms wel een wachttijd.

Je zorgverzekering
 

Betaalde je de bijdrage voor de Vlaamse zorgverzekering via een ander ziekenfonds, dan wordt dit automatisch door ons ziekenfonds overgenomen. Als je voor je zorgverzekering aangesloten was bij de Vlaamse Zorgkas of bij DKV dan dien je voor de overname een mutatieformulier in te vullen. We bezorgen je dat formulier bij de  aansluiting.

Jongerensparen

Doe je al een jongerensparen dan kunnen wij dit van je oude ziekenfonds overnemen. Je dient dit wel uitdrukkelijk te vragen, gezien we niet kunnen weten dat je aan jongerensparen doet. Wij hebben hiervoor een formulier dat je verder dient in te vullen en te ondertekenen. Vervolgens nemen wij contact op met je vorig ziekenfonds.

 
 
 
  

 

NIEUW! E-attest

Bezorg ons jouw rekeningnummer en krijg een snellere terugbetaling.

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11