VFG is je wegwijzer

Raak je de weg kwijt in het doolhof rond handicap? Je kan bij VFG terecht met je vragen, dan zoeken samen met jou het antwoord of een oplossing. Soms binnen onze eigen werking, soms binnen de diensten van De Voorzorg maar altijd op jouw maat!

 

Met welke vragen kan je terecht bij VFG?​

  • Kan ik op vakantie ook verzorging aanvragen?
  • Kan ik lid worden van een toneelvereniging ?
  • Is mijn kind welkom op de speelpleinwerking van mijn gemeente ?
  • Waar en hoe moet ik een hulpmiddel aanvragen?
  • Is er hulp in het huishouden als ik uit het ziekenhuis kom?
  • Van welke fiscale voordelen kan ik genieten ?

Op al deze vragen en andere bezorgt VFG jou een antwoord op maat.

 

Inclusieproject

Naast deze dienstverlening wil VFG ook inzetten op inclusie, waarbij de maatschappij personen met een handicap helemaal toelaat en daarvoor ook de nodige aanpassingen doet.

 

Daarom starten we met een vernieuwd inclusieproject, waarbij we personen met een handicap begeleiden naar inclusieve vrijetijd en de ‘gewone’ verenigingen uitdagen om hun werking open te stellen. Zo maken we inclusie samen waar!
We zijn er namelijk van overtuigd dat dit soms ook ‘gewoon’ kan. Inclusief, dus gewoon samen met de anderen, zodat zij als persoon met een handicap ten volle kunnen ontplooien.

 

Misschien zit er in jullie vereniging nu al een persoon met een handicap, maar zijn er wel eens kopzorgen of struikelblokken?   Misschien kunnen we wel iemand uit doorverwijzen naar jouw vereniging? Of ben jij een persoon met een handicap die op zoek is naar een toffe vrijetijdsinvulling? Dan zorgt VFG voor een intensieve begeleiding om de slaagkans van deelname te vergroten, de drempel te verlagen en voor een positieve impact op jou en jouw vereniging.

Zin in inclusieve vrije tijd of op zoek naar antwoorden en oplossingen? 

Neem dan contact op met VFG via 011 30 10 91 of vfglimburg@devoorzorg.be

 
 

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11