VFG

​Voor personen met een handicap​

 

VFG als aanspreekpunt voor mensen met een beper​king

VFG is een socioculturele vereniging en hét aanspreekpunt voor mensen met een beperking. En dit in alle levensdomeinen, van vrije tijd tot beleid.  Het VFG-team staat klaar om al je vragen optimaal te beantwoorden.  We begeleiden je vanaf je vraag tot aan het antwoord.

Het grote​ aanbod

Als partner van De Voorzorg en als één van de grootste spelers rond beperking en handicap in de provincie, gebruiken we onze eigen kennis en partnerwerking om jou zo goed mogelijk verder te helpen. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden!

Heb je vragen over een parkeerkaart, Persoonlijk Assistentie Budget, Persoons Volgend Budget, hulpmiddelen, tegemoetkomingen, thuiszorg, thuisverpleging, toegankelijkheids- en mobiliteitshulpmiddelen … ? Wij staan garant voor een snelle, persoonlijke en deskundige zorgverlening. VFG is jouw houvast.

Gelijke ​rechten en kansen voor personen met een beperking

Om aan goede dienstenverlening te kunnen doen volgt VFG  alle ontwikkelingen op de voet. Indien nodig behartigen we jullie belangen! Opkomen voor rechten en plichten doen we niet alleen, maar samen met jullie. VFG wil daarom mensen met beperkingen ondersteunen en opleiden om zoveel mogelijk zelf en actief hun belangen te behartigen. Op die manier sta je sterker in het leven.

Ontmo​eten

Lokale afdelingen zijn onze voeten aan de grond en ze zorgen ervoor dat wij als organisatie weten wat er leeft bij onze leden. De 21 lokale afdelingen zijn een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen en waar je kan deelnemen aan diverse ontspannende activiteiten. Dit alles wordt gedragen door bestuursvrijwilligers die hun beste sociale, administratieve en organisatorische vaardigheden bovenhalen om hun leden steeds weer warm te onthalen. Het vrijwilligerswerk brengt mensen samen!  Wil je een steentje bijdragen aan de maatschappij?  Of lotgenoten ontmoeten? Neem dan contact met ons op.

Ontspanning

VFG blijft inzetten op ontspanning en dit bij voorkeur op een inclusieve manier. Waarbij de maatschappij personen met een beperking helemaal toelaat en daarvoor ook de nodige aanpassingen doet. Daarom zijn we gestart  met een nieuw project waarbij we personen met een beperking begeleiden naar inclusieve vrije tijd en de ‘gewone’ verenigingen uitdagen om hun werking open te stellen: zo maken we inclusie samen waar! 

We zijn er namelijk van overtuigd dat dit soms ook ‘gewoon’ kan. Inclusief, dus samen met de anderen, zodat zij zich als persoon met een beperking ten volle kunnen ontplooien.

Misschien zit er in jullie vereniging nu al een persoon met een beperking, maar zijn er wel eens kopzorgen of struikelblokken? Misschien kunnen we wel samenwerken met  jouw vereniging? Of ben jij een persoon met een beperking die op zoek is naar een toffe vrijetijdsinvulling?  VFG zorgt voor een intensieve begeleiding om dit mogelijk te maken!

Recreatief en aangepast sporte​n

Via het laagdrempelige sportaanbod van partner S-sport// Recreas, een door Sport Vlaanderen erkende en gesubsidieerde multisportfederatie, proberen wij zoveel mogelijk ook sporters met een beperking warm te maken om duurzaam te sporten.

Heb je zin in inclusieve vrije tijd of ben je op zoek naar antwoorden en oplossingen? Of heb je een totaal andere vraag die te maken heeft met jouw beperking ? We gaan samen met jou op zoek naar een oplossing.

Voor raad en daad kan je ons bereiken op 011 27 85 00 of vfglimburg@devoorzorg.be .  Of je kan langskomen op de Guffenslaan 38A te Hasselt.  Geraak je niet tot bij ons?  Een huisbezoek is altijd mogelijk.

Meer info via www.vfg.be en/of www.facebook.com/VFGLimburg​

Waarom lid worden ?

Alle VFG-leden kunnen rekenen op deze voordelen :

  • je ontvangt vier keer per jaar ons ledenblad 'Dialoog'

  • je krijgt toegang tot nieuwsbrieven en brochures

  • je krijgt een interessant voordeeltarief voor de VAB pechverhelping in de Benelux

  • je kan, via een samenwerking met P&V, je elektrische rolstoel of scootmobiel voordelig verzekeren

Meer Info ?

011 27 85 00

Informatie voor:

Word jij onze nieuwe inclusie animator?

Ben jij 16 jaar of ouder, superenthousiast en wil je het verschil betekenen voor kinderen en jongeren met een beperking? Dan ben jij dé persoon die we zoeken!

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11