Webnanny

Wanneer komen de eerste tandjes? Welke spelletjes speel ik met mijn kleuter? Hoe help ik mijn kind met huiswerk? Waarom heb ik vaak ruzie met mijn puber?

Soms voel je je wel eens onzeker over de opvoeding van kinderen. Om je alvast gerust te stellen: dat is heel normaal. Als je vragen hebt over de ontwikkeling en opvoeding van je kind, wil je natuurlijk snel en gemakkelijk het juiste antwoord vinden. Onze webnanny weet raad. Zij heeft heel wat informatie en advies voor jou op een rijtje gezet.

 

In deze dossiers vindt je informatie per leeftijdsgroep:

Vind je hier niet wat je zoekt? Stel dan hier je vraag aan de Webnanny.

Ervaren team

Ook de webnanny staat er niet alleen voor. Zij rekent op een team van ervaren medewerkers met elk hun eigen specialiteit zoals:

  • ​jonge ouders
  • psychologen
  • pedagogen
  • diëtisten

Opvoedingswinkel 

Ga je liever op gesprek bij een deskundige? Dan kan je terecht bij een opvoedingswinkel. In Vlaanderen zijn er 39 erkende opvoedingswinkels, waarvan 20 in Limburg. Vind hier een opvoedingswinkel in de buurt

Al spelend leren

Spelen is leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is voor kinderen dé manier om de wereld rondom hen te ontdekken, te onderzoeken en te leren gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor speelgoed volgens de interesses en leeftijd van je kind. Hier vind je de speelgoedwijzes voor kinderen van:

Samenwerkingen

De Webnanny is opgestart in samenwerking van VIVA-SVV en werkt momenteel samen met Groei Mee-Expoo​, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van Kind en Gezin. 

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11