Je bent hier:

HomeDoelgroepen

Tips en tricks

​ ​ ​ ​ ​ ​ Blokje home.jpg  ​   Blokje tipstricks.jpg ​ ​ Blokje events.jpg

 

Op zoek naar inspiratie, een nieuwe uitdaging of een aanmoedigend woordje? Houd deze pagina in het oog! Regelmatig delen lotgenoten of experts hun verhaal!

1. Jong ondernemen

Patrick Kestens, CEO van Corda INCubator geeft enkele tips voor een goede elevator pitch! #mustread

Pieter Van Moll en Freek Gielen vertrouwden ons enkele tips toe over hoe hun crowdfundingsactie alle verwachtingen overtrof.

Na enkele jaren zijn weg te hebben gezocht op professioneel vlak, besloot J.P. om zijn passie na te jagen en een website rond fintech op te richten.

2. Solliciteren

Een van de grootste werkgevers in België vertelde ons hoe zij het sollicitatieproces beleven.

Ooit al eens het gevoel gehad dat je werkgever je de kleren van het lijf vroeg? Mag dat zomaar? Wij zochten het uit.

Het OEBS-team verzamelt voor jou nuttige adressen met heel wat vacatures!

3. Dromen najagen

Robin Vermeulen, 24 jaar, waagde de stap en neemt je mee in zijn avontuur. #durfdromen

Fien Schreurs (20) studeert communicatiemanagement aan de PXL in Hasselt. Vanaf 15 september ruilt ze de PXL echter in voor ESCS. Vijf maanden lang neemt ze ons mee op haar avontuur in Portugal!

PXL breekt opnieuw uit: schooldeuren op slot -> de deuren van De Voorzorg open!

Laurien Celis overtuigde de jury met haar straffe inzending en pitch tijdens de finale van de OEBS-wedstrijd. Hiermee scoorde ze een ticket naar Silicon Valley. Lees hier wat ze daar allemaal opsteekt!

3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een volledige marathon lopen. Dat is een triatlon. De uitdaging die Caroline aangaat op 31 juli. Ze is al even aan het trainen, lees hier haar verhaal! 

4. Leven en beleven

Tine Jans (25) trok samen met 6 Jongsocialisten naar de vluchtelingenkampen in de Westelijke Sahara. Ze werden gedurende een week ondergedompeld in een heel nieuwe wereld en ontdekten een vergeten conflict.

5. Alleen gaan wonen

Een plaatsbeschrijving, wasda? Waarover kan ik onderhandelen? Wat moet ik in orde brengen? Alles dat je moet weten wanneer je je eerste huurovereenkomst afsluit.

6. Studietips.

Hoe je het ook draait of keert, het blokken combineren met de vele familiefeesten en het feestgedruis is niet altijd even gemakkelijk.