Met Mutas wereldwijd beschermd zonder extra kosten

Hasselt.- Op zoek naar een goede reisbijstandsverzekering? “Met de uitgebreide dekking van mijn ziekenfonds De Voorzorg kom ik al een heel eind! Deze keer neem ik dus geen extra reisbijstandverzekering", concludeerde Thomas Vanderveken woensdag in het Eén-programma Voor Hetzelfde Geld. In de reportage ging Thomas op zoek naar een goede reisbijstandsverzekering om met zijn gezin op autovakantie te gaan naar Spanje. Hij vergelijkt daarbij de polis bij zijn ziekenfonds, De Voorzorg Limburg, met de polissen van private verzekeraars.

 

 
Het moet je maar overkomen. Je bent op reis met vrienden of met je gezin, je valt ongelukkig en wordt opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment wil je maar 3 dingen: dat je snel en goed geholpen wordt zonder administratieve rompslomp, dat je indien nodig gerepatrieerd kan worden en dat je achteraf geen gepeperde rekening voorgeschoteld krijgt.

Met Mutas, de reisbijstandsverzekering van De Voorzorg, kan je rekenen op:

  • Administratieve bijstand. We regelen al het papierwerk met de zorginstelling. Het enige wat je moet doen is binnen de 48u na opname contact opnemen met Mutas.
  • Medische bijstand. We contacteren de behandelende arts of het ziekenhuis in het buitenland. Vervolgens wordt er beslist of een repatriëring nodig en mogelijk is, zonder bijkomende repatriëringskosten.
  • Dekking van niet-medische kosten zoals reis-en verblijfskosten van een reisgenoot
  • Financiële bijstand. We regelen de betaling van de kosten van een ziekenhuisopname.

Geen extra kost

De reisbijstandsverzekering is inbegrepen in het lidgeld van De Voorzorg Limburg, dat amper 4,90 euro/maand bedraagt. Leden hoeven er dus niets extra voor te betalen. Je kan overal ter wereld rekenen op bijstand bij dringende medische hulp. Bij een ziekenhuisopname is er geen franchise, bij dringende medische kosten buiten het ziekenhuis (bv. apotheek- of tandartskosten) bedraagt de franchise 25 euro. De alarmcentrale Mutas is 24u op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar.

Wereldwijd

“Meer en meer mensen kiezen ervoor om te reizen, ook buiten Europa. Als ziekenfonds vinden we het belangrijk dat onze leden met een gerust hart de wijde wereld kunnen intrekken. Dat kan bij De Voorzorg, want we sluiten geen enkel vakantieland uit en onze leden hoeven geen extra verzekering af te sluiten,” aldus Tony Coonen, federaal secretaris van De Voorzorg Limburg.

Vergelijk zeker zelf

Zit je bij een ander ziekenfonds dat ook een reisbijstandsverzekering aanbiedt? Kijk zeker voor je vertrek de voorwaarden na. Bij De Voorzorg Limburg, De VoorZorg Antwerpen en Bond Moyson geniet je zeker van wereldwijde reisbijstand voor dringende medische hulp.

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11