De Romeo's zijn klaar voor Limburg Feest

​​Op 19 september komen de Romeo’s naar Limburg Feest in het STVV-voetbalstadion. Al jaren is het trio een vaste waarde op het Schlagerfestival in Hasselt. Ook met hun eigen Zingpaleis doen ze de Ethias Arena ieder jaar opnieuw daveren. Hoog tijd voor een gesprek met Chris, Davy en Gunther.

 

Hebben jullie eigenlijk wat met Limburg?

 
Chris: "We hebben ontzettend veel met Limburg. We hebben onze doorbraak voor een groot stuk te danken aan het succes van het Schlagerfestival waar we dit jaar voor de 9e keer weer staan. Hasselt is voor ons intussen heel speciaal. Ieder jaar doen we er ook ons eigen festival, het Zingpaleis, in de Ethias Arena."
 
Davy: "De Limburgers zijn ‘eerlijk uitbundig’. Als het leuk is, dan merk je ook dat de mensen zich oprecht amuseren."

Chris, de kijkers hebben net afscheid genomen van je personage Bart van den Bossche in Familie omdat de opnames niet te rijmen zijn met je leven in de VS. Verandert er ook iets voor jou en de Romeo’s?

 
Chris: "De Romeo’s zijn en blijven een absolute topprioriteit. Om iedereen gerust te stellen, de eerstvolgende keer dat ik terug naar Amerika ga is pas eind augustus en dan nog maar voor vijf dagen."

Was het je definitief afscheid uit de soap?

 
Chris: "Een definitief afscheid uit een soap bestaat niet. Bart is met zijn auto tegen een boom gebotst en de wagen is in brand geschoten, maar in ‘Dallas’ staat Bobby opeens na drie jaar ook onder de douche en blijkt alles gedroomd te zijn. In soapland is alles mogelijk. Laat het ons zo stellen: het was zeker een ‘voorlopig’ afscheid."

Naar eigen zeggen heeft het 7 jaar geduurd voordat De Romeo’s eindelijk doorbraken. Hoe komt het dat de doorbraak zo lang op zich heeft laten wachten?

 
Davy: "De eerste jaren deden we veel bedrijfsfeesten. We waren toen nog niet bezig met onze eigen nummers. Dat is pas na 7 jaar gekomen. Ons eerste eigen nummer werd Viva De Romeo’s en dat werd meteen een monsterhit. Maar effectief, we hebben 7 jaar moeten knokken. We hebben in die tijd heel wat tegenkantingen gehad. We waren maar ‘acteurs die gingen zingen’, terwijl het eigenlijk net andersom is."
 
Chris: "In Nederland zou het helemaal anders gelopen zijn. Daar zetten ze iedereen die met zijn kop op tv komt op een voetstuk, maar in Vlaanderen is dat anders. Hier moet je aantonen dat je er hard voor werkt. Je moet als het ware je succes verdienen. Als je blijft volhouden, dan krijgen de mensen respect voor wat je doet."

Wat is jullie succesformule?

 
Davy: "Onze optredens zijn altijd een combinatie van gecoverde partyhits en onze eigen muziek. Dat is een leuke mix en dat werkt."

Jullie hebben alle drie een drukke agenda. Zijn jullie in het weekend wel eens thuis?

 
Davy: "Onze vrouwen hebben alles meegemaakt van in het begin. Ze beseffen heel goed wat we ervoor gedaan hebben. Ze begrijpen het daarom wel en appreciëren het ook. Door de week zijn we dan wel wat meer thuis en dan maken we tijd voor elkaar op die momenten."
 
Gunther: "Onze vrouwen zijn meegegroeid in het verhaal. Het is niet dat we van vandaag op morgen zoveel van huis zijn. Dan aanvaard je dat wel gemakkelijker."

Jullie hebben zopas een nieuwe cd uitgebracht. Voor het beeldmateriaal zijn jullie gaan rondtoeren in de VS. Wat is jullie het meest bijgebleven tijdens die trip?

 
Gunther: "Ik ben enorme Las Vegasfan. Iedere keer dat ik daar kom vind ik dat een fantastische ervaring."
 
Davy: "De weg van Las Vegas naar Los Angeles hebben we met de auto afgelegd. We zijn onderweg gestopt bij Peggy Sue, een wegrestaurant waar de rock & roll van vroeger terug komt kijken. Buddy Holly, Roy Orbison, Elvis Presley, ze zijn daar allemaal geweest om een koffietje te drinken. En wij zijn daar nu ook gestopt. Dat heeft dan iets. Al die foto's van die muzikale legendes aan de wand. We hebben daar een foto achtergelaten, maar ik weet niet of ze die gaan ophangen." (lacht)
 
Chris: "Ik vond die hele week fantastisch en die ervaring zal me altijd bijblijven. Wat wij op die hele week gerealiseerd hebben, dat is uniek. Een roadmovie van 66 minuten en 11 videoclips op maar 5 dagen."

Veel artiesten dromen ervan om door te breken in de VS. Waar komt volgens jullie die fascinatie vandaan?

 
Chris: "If you make it there, you can make it anywhere. Amerika en dan de rest van de wereld. Ik weet niet of daar onze ambitie ligt, maar Las Vegas moet toch een mogelijkheid zijn voor De Romeo’s."

Zit er dan een Engelstalig repertoire in voor De Romeo’s?

 
Davy: "Je weet maar nooit. Op het nieuwe album staan twee tot drie nummers die we graag willen proberen in het Engels. Misschien moeten we dat gewoon een keer proberen.”

Programma & meer info:

www.devoorzorg.be/limburgfeest

 
 
 
 

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11