1 mei in een kleurrijk jasje

Kom naar C-mine in Genk op 1 mei 2019 en je zal je deze dag binnenkort herinneren als het kleurrijkste Feest van de Arbeid ooit! Het programma van Couleur Sociale werd ingekleurd met spektakel, gezelligheid, uitdaging en muziek. Vervelen zal je je niet!

 

Op 1 mei vieren sp.a, ABVV en De Voorzorg het Feest van de Arbeid. Dit jaar wordt het feest in een kleurrijk nieuw kleedje gestopt met 'Couleur Sociale'.

We toveren het plein van C-mine in Genk om tot een gezellig feest waar je samen met je familie, vrienden en collega's kan genieten van gezellige terrasjes, straattheater, lekkere hapjes en drankjes en swingende optredens. Ook de kinderen zullen zich amuseren met de uitdagende klimmuur, de optredens en initiatiecursussen van echte clowns in de circustent, het kapsalon, de draaimolen en nog veel meer. e optocht door de straten wordt vervangen door een optocht op het plein van de Harmonie van De Voorzorg.

Programma

 
10 u.
 
De draaimolen van Charles Dickens verwelkomt je aan de inkom. Welkom op Colour Sociale! Vervolgens val je van de ene verbazing in de andere: straattheater van De Vleesklak, rondlopende circusartiesten, nostalgische kinderattracties …
 
Voor de waaghalzen is er een rodeostier en een uitdagende klimmuur. Leuke, originele foodtrucks en sfeervolle muziek van huis-dj Swijssen brengen sfeer in de brouwerij. De inkleding en drankjes zorgen voor de rest!
 
10.45 u.
 
De Harmonie van De Voorzorg trekt over de kleurrijke markt voor een muzikale optocht. Om 11 u. houden ze halt aan het podium.
 
 
11 u. Toespraken kopstukken
 
Na de toespraken speelt de Harmonie van De Voorzorg de ‘Internationale’ en kan het feest echt losbarsten.
 
Music, maestro!
 
 
12 u. Funky D
 
Funky D is geen alledaagse coverband. Stilstaan is geen optie. Een zangeres, saxofonist, trompettist, percussionist en beatboxer vormen samen deze ongewone band. Ze brengen dansbare muziek voor jong en oud en het oog krijgt ook wat.
 
14.30 u. Michaël Shack
 
Als drummer van Netsky, Milk inc. en als soloartiest betrad Michaël Shack al vele internationale festivalpodia, concertzalen en muzikale evenementen in Europa, de VS, Azië en Australië. Een wereldster, dus!
 
Met zijn #DjDrummer-concept speelt Michael live een pompende, interactieve en toegankelijke show. Danst jouw hart ook mee met zijn versie van de grootste hits van vroeger tot nu?

Voor de kids

 
12 u. – 15 u.
 
Een circusshow die tot de verbeelding spreekt. Maar dat is niet alles! De kinderen kunnen zelf meedoen tijdens circusinitiaties en naar hartenlust plezier maken op alle attracties. Je kinderen zullen het vast nog lang over Couleur Sociale hebben. Ook op het plein vind je allerlei circusartiesten voor animatie die jong en oud kan bekoren.
 

Tip: De jaarlijkse bloemenparade O-Parade in Genk-centrum start om 16u. Je kan vanaf C-mine om het half uur een pendelbus nemen naar het centrum.

Praktisch

 

  • GPS: Evence Coppéelaan 91 - Genk, zie plan
  • C-mine is gelegen vlakbij de E314. Je neemt afrit 31 'Genk Centrum' en draait links richting Genk. Aan de 1ste lichten draai je rechtsaf. Vlak na het eerste rondpunt zie C-mine aan je linkerkant.
  • Parking: er zijn 4 parkings, goed voor meer dan 1.000 gratis parkeerplaatsen.
  • Openbaar vervoer: aan het station van Genk vertrekken verschillende buslijnen naar C-mine. De dienstregelingen van deze buslijnen kan je raadplegen via de website van De Lijn.
 

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

011 24 99 11