Medicatiedispenser, jouw slimme pillendoos

Ben je soms vergeetachtig en zorgt dat voor problemen bij het innemen van medicatie? De medicatiedispenser of slimme pillendoos is jouw geheugensteuntje en helpt je om medicijnen juist en op tijd in te nemen.​​

Wat?

De slimme pillendoos van De VoorZorg helpt je om trouw je medicatie te nemen. De pillendoos is altijd gekoppeld aan een personenalarmsysteem (PAS-toestel). Een draadloze verbinding tussen de twee toestellen zorgt ervoor dat je de pillendoos op een plek naar keuze kan plaatsen. 

​​

Waarom een medicatiedispenser?

 • Het toestel laat je weten wanneer je je medicatie moet innemen.
   • Geen zorgen meer om je medicatie te vergeten
   • Geen twijfel meer of je je medicijnen al nam.
   • Langer thuis wonen zonder zorgen.
 • Je kan de dosissen en het tijdstip zorgvuldig programmeren voor een hele week.
 • Onze professionele thuisverpleging kan helpen bij het vullen van de pillendoos.
 • De medicatiedispenser staat in verbinding met de zorgcentrale Z-plus. Nam je de medicijnen niet? Dan gaat er een alarm af bij de zorgcentrale. Zij gaan na of je OK bent en contacteren je mantelzorger.
 

Voor wie?

 • Voor iedereen die hulp nodig heeft om trouw zijn medicatie in te nemen.
 • De medicatiedispenser biedt een geheugensteuntje voor wie al eens vergeetachtig is.
 • Dankzij de slimme pillendoos kunnen bijvoorbeeld ouderen, personen met dementie of Alzheimer met een gerust hart langer thuis wonen.

Hoe werkt het?

Er gaat een alarm af als het tijd is om je medicatie in te nemen. Het toestel geeft een luid signaal en het rode lampje bovenaan de doos gaat branden.
 
Automatisch krijg je de juiste pil(len) in de juiste hoeveelheid aangeboden. Om de medicatie uit het toestel te halen, draai je het toestel om zodat de medicatie in je handpalm komt. Door deze handeling schakel je het alarm uit. Als je het toestel terug neerzet staat het automatisch klaar voor de volgende dosis.

Wat als je je medicatie niet inneemt?

Zolang je de medicatie niet uit het toestel haalt, blijft het alarm met korte tussenpauzes afgaan. Na een afgesproken tijd gaat er een alarm af bij onze zorgcentrale Z-plus. Zij nemen contact op met jou en/of je mantelzorger om je eraan te herinneren dat het tijd is voor je medicatie.

Deze dienstverlening is er 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

De pillendoos vullen

Op basis van jouw medicatieschema vul je de pillendoos zodat op het juiste uur van de dag het juiste aantal pillen worden aangeboden. De doos kan je helpen om meerdere pillen en dosissen per innamemoment te laten nemen. Je kan gerust 1 week programmeren. Wie minder pillen moet nemen, kan de doos voor 1 maand vullen.

Hulp bij het programmeren en vullen

Onze diensten zullen je helpen om het toestel juist te leren instellen en te vullen. Bespreek deze mogelijkheid met onze mediotheek of de dienst Thuisverpleging.

​​

Prijs

​​De pillendoos is altijd gekoppeld aan een personenalarmsysteem (PAS-toestel). Heb je al een vast personenalarm bij ons ziekenfonds, dan kan je hier altijd een pillendispenser op laten aansluiten.

Maandelijkse kosten
​Toestel via vaste lijn ​Toestel met simkaart​
​Huurprijs personenalarm​ ​15 euro ​22,50 euro
​Huurprijs pillendoos ​5 euro ​5 euro
TOTAALPRIJS PER MAAND 20 euro ​27,50 euro​
 
Eenmalige kosten
​Installatie ​50 euro
​Eenmalige begeleiding bij programmatie pillendoos ​30 euro
 

Bestellen

Bestel de medicatiedispenser en een personenalarm

Bestel de medicatiedispenser (ik heb al een personenalarm) 

 

 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering