Prijs en aanvraag

 

Hoeveel betaal je voor verpleegkundige zorgen?

De ziekteverzekering vergoedt de prestaties van de verpleegkundige via jouw ziekenfonds. Je hoeft dus zelf niets te betalen.
Bewijsstuk
Je ontvangt maandelijks een 'bewijsstuk'. Dit is een document met meer informatie voor jou als patiënt. Het geeft jou een overzicht van de geneeskundige zorg die wij als dienst Thuisverpleging aan het ziekenfonds doorrekenen.
 
De wet bepaalt dat een beperkt aantal zorgen niet terugbetaald wordt. Voor deze zorgen vragen wij een kleine vergoeding. Je verpleegkundige zal je hierover uiteraard informeren.

Waar zorgt je verpleegkundige voor en waar moet je zelf voor zorgen?

Leg deze documenten klaar bij het eerste bezoek van de verpleegkundige:
  • Doktersvoorschrift (is noodzakelijk voor alle zorgen, behalve hygiënische zorgen en een aantal specifieke zorgen)
  • E-ID kaart
  • Kleefzegels mutualiteit
De E-ID kaart zal bij elk volgend bezoek opnieuw gevraagd worden zodat de verpleegkundige de uit te voeren zorgen kan registreren en noodzakelijke administratieve gegevens ter beschikking heeft.
 
De verpleegkundige zorgt voor steriel materiaal zoals spuiten, naalden, wondzorgsets, sets voor blaasspoelingen, ...
De medicatie die je moet nemen, ontsmettingsvloeistof voor de verzorging van je wonde, verbandmateriaal, ... moet je zelf bij onze mediotheek of apotheker kopen.
 
Vanaf 1 oktober 2017 zijn onze thuisverpleegkundigen verplicht om je identiteitskaart in te lezen bij ieder bezoek. Dit is nodig om de derderbetalersregeling te kunnen toepassen."

Aanvraag

Bel gratis naar 0800 97 520 (7 dagen op 7, 24 uur op 24, ook op zon- en feestdagen)

We overlopen samen met jou welke en hoeveel zorg je nodig hebt en geven je zorg door aan het gepast team verpleegkundigen, die je vanaf de aanvraag met de beste zorg zullen omringen.

Meer informatie

Informatie voor:

Hulpmiddelen nodig?

Je kan ze voordelig kopen in onze mediotheek of huren bij de uitleendienst.

Contacteer ons

Stel je vraag nu.

Bel gratis 0800 97 520.