Afspraken

 

​Wanneer komt de verpleegkundige langs?

Bij het eerste bezoek spreekt de verpleegkundige of zorgkundige een richtuur met je af. Zij proberen dit uur te respecteren. Wij vragen begrip voor vertragingen door weersomstandigheden, parkeerproblemen en onvoorziene gebeurtenissen.

Komt steeds dezelfde verpleegkundige je verzorgen?

De verpleegkundigen werken binnen een bepaalde regio en in een wisselend uurrooster. We proberen zo veel mogelijk dezelfde verpleegkundige bij je langs te sturen. Soms is het mogelijk dat een andere verpleegkundige je verzorgt. Die is op de hoogte van jouw situatie.

Wat als de verpleegkundige langskomt en je niet thuis bent?

Als je de deur niet open doet, steekt de verpleegkundige altijd een briefje in je brievenbus om te melden dat ze langs geweest is.
Eventueel start zij de procedure ‘patiënt in nood’ op.
Kan je niet aanwezig zijn op het afgesproken tijdstip? Verwittig ons in dat geval zo snel mogelijk. We leggen dan een nieuwe afspraak vast.
 
Vergeet je je afspraak tijdig te annuleren? Dan rekenen wij kosten aan.

Ik ga met vakantie in het buitenland en ik heb verzorging nodig.

In Vlaanderen en in Wallonië bieden we thuisverpleging aan.
Wanneer je tijdelijk en recreatief in het buitenland verblijft, kan je 24 uur op 24 een beroep doen op de dienstverlening van de alarmcentrale Mutas.
Noteer alvast het nummer 0032 2 272 08 80.

Mijn huisdier loopt rond in huis. Stoort dit voor de verpleegkundige?

Om je optimaal te kunnen verzorgen en uit veiligheidsoverwegingen vragen wij je om tijdens de verzorging je huisdier in een afzonderlijke ruimte te plaatsen. Niet elke verpleegkundige is gewend om met huisdieren om te gaan.

GSM

Het gebruik van GSM tijdens de werkuren is toegestaan.

Roken

De medewerker mag tijdens de werkuren niet roken.

Wederzijds respect en vertrouwen

De medewerker is eerlijk en is gebonden aan het beroepsgeheim.

De medewerker stelt zich respectvol op naar elke familie. Hij of zij maakt geen onderscheid op basis van je huidskleur of politieke, filosofische of godsdienstige overtuiging. Wij verwachten ook van jou een correcte houding tegenover de medewerker, ongeacht de huidskleur of overtuiging.

Ethiek

Je kan rekenen op de discretie van de verpleegkundigen. Zij respecteren je privacy overeenkomstig de geldende wetgeving. De wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 08.12.92 geeft je het recht van inzage en wijziging van je persoonsgegevens. De gegevens van persoonlijke aard die je meedeelt, zullen verwerkt worden. Persoonlijke informatie wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.

Informatie voor:

Hulpmiddelen nodig?

Je kan ze voordelig kopen in onze mediotheek of huren bij de uitleendienst.

Contacteer ons

Stel je vraag nu.

Bel gratis 0800 97 520.