Bedplassen aanpakken met een plaswekker

​​Veel kinderen tussen 5 en 10 jaar plassen regelmatig in hun bed. Je nachtrust verstoord, elke keer de lakens verversen en logeerpartijtjes weigeren is vervelend. Een plaswekker kan helpen.

 

Een plaswekker

Een plaswekker is een soort wekker die vaak bij bedplassers wordt gebruikt. Hij staat zoals een normale wekker op je nachtkastje. Bij de wekker hoort een speciaal broekje met een zendertje dat je draagt tijdens het slapen. Als je ’s nachts per ongeluk begint te plassen, gaat het alarm af. Je wordt altijd wakker als je per ongeluk plast. Na een tijdje merk je dat je het alarm niet meer nodig hebt om wakker te worden wanneer je moet plassen en ben je van je bedplassen verlost.
 
De plaswekker is geen wondermiddel maar een soort trainer. Het lukt niet van de eerste keer om een droog bed te hebben. Door veel nachten te oefenen met de plaswekker gaat het beter en beter.
 
Je ziekenfonds zorgt voor plasbegeleiding met een plaswekker. Je krijgt zelfs tot 100 euro terugbetaald.

Plasvakantie

Wil je graag van je plasprobleem verlost geraken? Tijdens de “Plasvakantie” start je tijdens een intensieve trainingsweek om “droog” te geraken. De uroloog en kinesist zoeken naar de oorzaak van je probleem en geven je een persoonlijk oefenschema. Je beleeft leuke, zorgeloze vakantiedagen met uitstapjes en activiteiten. Tegelijk waken de monitors er dag en nacht over dat je je schema van drinken, plassen en oefeningen strikt volgt.

Folder met tips en plaskalender

Download de folder
 
Bestel gratis de folder met allerlei tips en de plaskalender.

Resterende karakters: 1800
De Socialistische Mutualiteiten en jouw ziekenfonds verzamelen en verwerken bepaalde persoonlijke gegevens. Dat doen we om onze taak als ziekenfonds (wet van 6 augustus 1990) te kunnen uitvoeren, om jouw dossier te beheren en om je op de hoogte te houden van onze diensten en activiteiten. Een van onze wettelijke doelstellingen is namelijk om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is je recht om te weten welke gegevens we van jou verwerken, om te vragen je gegevens te verbeteren of te wissen, om de overdracht aan een derde te vragen, om je te verzetten tegen geautomatiseerde beslissingen en om de verwerking van je gegevens voor direct marketing stop te zetten. Meer informatie vind je op de privacybeleid pagina.

 
  
 
 
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering