Hypnotherapie

 

Hypnose is geen toestand van slaap of bewusteloosheid. Eerder van een soort ‘veranderd’ bewustzijn. Onder hypnose wordt je aandacht naar binnen gericht met de focus op innerlijke processen, beelden en ervaringen. Zo kunnen bepaalde lichamelijke en psychische processen worden beïnvloed. Je creativiteit en probleemoplossend vermogen nemen toe en je wordt vatbaarder voor suggesties die je jezelf geeft.
 
Voor de meeste mensen is hypnose een aangename, ontspannende ervaring.  
Wat kan hypnose betekenen?
Hypnose is geen instant wondermiddel, maar kan wel bepaalde therapieprocessen versnellen. Hypnose wordt voornamelijk toegepast bij de behandeling van angst, eetstoornissen, verslaving, een tekort aan zelfvertrouwen, faalangst en fobieën. 

Waar kan je terecht?

Bekijk hier een overzicht van hypnotherapeuten in de provincie Antwerpen.
 
Let op! Elke hypnotherapeut heeft specifieke toepassingsterreinen (jongeren, trauma's, stress, angsten, pijn, eetproblemen, slaapstoornissen, stoppen met roken, voorbereiding van de bevalling, faalangst en prestatieverbetering, mentale training, ...). Voor behandeling van een specifieke problematiek, neem je dus best eerst contact op met de betreffende therapeut met de vraag of hij/zij die kan behandelen. Zoniet verwijst hij/zij je graag door naar een collega.

​Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Per kalenderjaar heb je recht op tegemoetkoming van 10 euro per sessie met een maximum van 5 sessies.

Wie heeft recht op een terugbetaling?

  • De behandeling gebeurt door een hypnotherapeut verbonden aan een centrum waarmee De VoorZorg een overeenkomst afsloot.
  • De hypnotherapeut is een arts, psychiater of psychotherapeut. Om een kwaliteitsgarantie in te bouwen, stelt De VoorZorg als voorwaarde dat de hypnotherapeut een erkende basiscursus en specialisatie bij VHYP (Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging) met goed gevolg afsloot.
  • Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je bijdrage.

Hoe krijg je de terugbetaling?

  1. Download het terugbetalingsdocument (.pdf) of haal dit in je ziekenfondskantoor.
  2. Laat het document invullen door de hypnotherapeut.
  3. Bezorg het document aan het ziekenfondskantoor in je buurt en je ontvangt de terugbetaling.

Meer informatie?

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering