Oordopjes

​Oordopjes kunnen je leven een stuk comfortabeler maken en gehoorschade voorkomen. Om te slapen, te zwemmen, te reizen, te werken of tijdens muziekconcerten of festivals. Er zijn ook universele herbruikbare oordopjes of je kan oordopjes op maat laten maken. Bescherm je oren voor het te laat is!

Oordopjes of oorkappen

Bescherm je oren met oordopjes of oorkappen!

Er zijn heel veel verschillende oordopjes op de markt. De VoorZorg Medishop en De VoorZorg Solida verkopen alleen kwaliteitsoordopjes aan een scherpe prijs.
 
Herbruikbare standaard oordopjes met filter
Met voorgevormde oordopjes kan je nog perfect praten, muziek of de telefoon horen, … 
 
Kids gehoorkappen
Kinderen onder de 6 jaar hebben te smalle gehoorgangen voor oordopjes. NOOIT doen! Speciaal voor hen hebben we Kids gehoorkappen in ons aanbod.
 
  • volledig aanpasbaar en perfect geschikt voor kinderen van ongeveer 18 maanden tot 16 jaar, ook een babygehoorkap is beschikbaar.
  • verkrijgbaar in meerdere kleuren
  • worden standaard geleverd met rugzakje
  • gemakkelijk en compact op te bergen
  • voldoen aan de EN352-1 norm en zijn CE gekeurd

Je kan bij De VoorZorg Medishop en Solida naast de oordoppen op maat ook terecht voor diverse soorten herbruikbare standaard oordopjes, met diverse filters . Zo zijn er beschermende oordoppen voor geluid, muziek, water …

Hoeveel bedraagt de korting?

Als lid van De VoorZorg ontvang je steeds 10% extra korting op de aankoopprijs.

Wie heeft recht op een korting?

  • Je koopt deze oordopjes of -kappen aan via onze audiologen van CVBA medishop of CVBA Solida ,
  • Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je bijdrage.

Hoe bestellen?

Bestelling ter plaatse bij de audiologen, via de voorzorgshop www.devoorzorgshop.be., via onze contactpunten, via 0800 97 520 , via info.medishopmechelen@devoorzorg.be of via je ziekenfondskantoor.
 
 
 

Oordopjes op maat

​Oordopjes op maat

Oordoppen op maat zijn aangepast aan de vorm van jouw oren. Ze geven een goede bescherming en zijn ideaal voor optredens, lawaaiomstandigheden, festivals, café,...

Onze audiologen geven je graag info en advies over oordopjes op maat. Maak nu een afspraak.

Hoeveel bedraagt de korting?

Onze leden krijgen steeds 10% korting op de aanbovelen publieksprijs. Deze prijs hangt af van het type oordoppen dat je kiest.

Wie heeft recht op een korting?

Je koopt deze oordopjes aan via ons ziekenfonds/onze mediotheek.
Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je bijdrage.

Extra Voordeel Ziekenfonds De Voorzorg

Een tussenkomst van 50% met een maximum van 30 euro per kalenderjaar in de aankoop van oordopjes op maat via onze mediotheek.

Hoe bestellen?

Bel 03 740 30 63 of contacteer ons voor een afspraak bij je thuis of op één van onze locaties om de oordopjes te maken. De oordoppen worden doorgaans een week na de maatname geleverd. Spoedlevering is mogelijk in uitzonderlijke gevallen. 

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen door leveranciers.

Handleiding

​Oordopjes breng je best zo in:

Zorg ervoor dat je handen gewassen zijn.

Bevochtigen om gemakkelijker in te brengen

Neem het oordopje bij het steeltje vast en bevochtig het eerst. Eigen speeksel is hierbij het meest neutraal. Daarvoor maak je je vingers even nat en ga je vervolgens met de vingers over het dopje. Dit is nodig om twee redenen: een vochtig oordopje is veel makkelijker in te brengen en deze vochtige film tussen huid en dopje verlaagt de kans op “lekkages”.

Oor trekken

Met je andere hand pak je het kraakbeen aan de bovenzijde van je oorschelp vast en trek je deze naar achter en naar boven.
Zo breng je het gehoorkanaal in één rechte lijn en vergemakkelijk je het inbrengen. Zonder deze “trek”beweging is het bijna onmogelijk een oordopje correct in te brengen!

Richting mond duwen

Terwijl je je oor openhoudt, duw je het dopje met twee vingers diep in de gehoorgang, in de richting van je mond. Je mag hierbij een lichte heen-en-weer draaiende beweging maken. Je voelt zelf het best wanneer het dopje afsluit en comfortabel aanvoelt. Zorg ervoor dat je het dopje altijd met twee vingers duwt, nooit met één vinger! Zo kan je het dopje nooit te diep duwen. Breng de plug wel voldoende diep in.
 
Te diep duwen komt enkel voor bij mensen met een zeer brede gehoorgang (meestal mannen). Een pincet brengt dan redding.

Zachtjes verwijderen

Verwijder het oordopje niet te snel. Maak een licht heen-en-weer draaiende beweging, zodat er lucht in de gehoorgang kan en trek vervolgens het oordopje langzaam uit je oor.

Reinigen en bewaren

Je reinigt elk oordopje best na elk gebruik met een vochtig doekje of water. Bewaar ze in de bijgeleverde etuis en NOOIT los in je broek- of jaszak.

Wegwerpoordopjes

Gebruik je (gele) wegwerpoordopjes? Dan moet je ze eerst heel dun uitrollen tot fijne staafjes van enkele milimeters diameter voor je ze in je oren inbrengt. Je moet ze bijna volledig in je gehoorgang stoppen anders beschermen ze je niet optimaal. 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering