Europese Ziekteverzekeringskaart

​Je Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK of EHIC) geeft je recht op de terugbetaling van onverwachte medische verzorging in Europa.

 

Je EZVK aanvragen ​​​

 

Je EZVK is een persoonlijke verzekeringskaart die bewijst dat je ziekteverzekering in orde is. Met je EZVK kan je binnen Europa de kosten van je medische behandeling ter plaatse verrekenen. De kaart geeft je recht op de terugbetaling van onverwachte medische verzorging die nodig is om je verblijf in het buitenland verder te kunnen zetten.
 
 

Hoe gebruik je de EVZK?

Toon je EZVK altijd aan de arts of het ziekenhuis in het buitenland. De kaart geeft je recht op de terugbetaling van dringende medische zorg bij publieke zorgverstrekkers. De EZVK wordt niet aanvaard in privé-instellingen.

Betaal je de medische kosten volledig zelf aan de arts of het ziekenhuis in het buitenland? Dan kan je deze medische kosten tijdens je verblijf laten terugbetalen. Hiervoor contacteer je het lokaal ziekenfonds. Doe je dit niet, dan dien je de originele facturen bij je terugkeer in België in bij ons ziekenfonds. Wij berekenen hoeveel de eventuele terugbetaling bedraagt. 

Heb je de EZVK niet bij? Bel dan naar de alarmcentrale van Mutas, die je een attest aflevert met dezelfde waarde als de EZVK. 

Waar is je EZVK geldig?

Je EZVK is geldig in alle landen die tot de Europese Economische Ruimte (E.E.R.) behoren:
 
​​
​Bulgarije ​Cyprus
​Denemarken ​Duitsland ​Estland
​Finl​and ​Frankrijk ​Griek​enland
​Hongarije ​Ierland Ijsland
​Italië ​Kroatie ​Letland
​Liechtenstein ​Litouwen ​Luxemburg
​Malta Nederland ​Noorwegen
​Oostenrijk ​Polen ​Portugal
​Roemenië ​Slovenië ​Slowakije
​Spanje ​Tsjechië ​Verenigd Koninkrijk
​Zweden ​Zwitserland
 

Je EZVK is ook geldig in Macedonië en Australië. Als je voor langere tijd in Australië verblijft (bv. als werkstudent), schrijf je je best in met je EZVK en je paspoort in een lokaal Australisch Medicare-kantoor. 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering