opname & ontslag

Binnenkort naar het ziekenhuis?
Breng ons vandaag al op de hoogte.

Jouw voordelen

  • Je krijgt informatie over het prijskaartje.
  • Je weet welke papieren je moet invullen.
  • Nazorg nodig? Wij helpen je om alles te regelen.

Meld een opname in het ziekenhuis

Zonder zorgen naar het ziekenhuis: 10 tips


1. Ben je in orde met het ziekenfonds?

Kijk na of je in orde bent met de verplichte ziekteverzekering en de aanvullende verzekering. Alleen zo heb je recht op alle terugbetalingen en voordelen van ons ziekenfonds als je naar het ziekenhuis gaat.

2. Weet je hoeveel je opname kost?

Vraag vooraf een schatting van de kostprijs aan het ziekenhuis. Let ook op voor supplementen en andere kosten die je niet terugbetaald krijgt.

3. Eenpersoonskamer of tweepersoonskamer?

Op het opnameformulier kies je een type kamer. Denk hier goed over na. Je kamerkeuze bepaalt of je supplementen moet betalen of niet.

4. Heb je recht op een extra terugbetaling?

Ons ziekenfonds geeft je in bepaalde gevallen een extra terugbetaling. Kijk na waarop je recht hebt en vraag je terugbetaling aan.

5. Is je ziekenhuisfactuur correct?

Kijk na je verblijf in het ziekenhuis je factuur goed na. Vragen of twijfels? Ons ziekenfonds kijkt de factuur graag voor je na. Neem contact met ons op vóór je de factuur betaalt.

6. Zijn je werkgever, ziekenfonds en zorgverleners op de hoogte?

Breng tijdig de juiste personen op de hoogte als je naar het ziekenhuis gaat. Zo krijg je de terugbetalingen en uitkeringen waar je recht op hebt én zo vermijd je onnodige kosten.

7. Heb je alle formulieren ingevuld?

Een opname in het ziekenhuis betekent vaak ook een hoop papierwerk. Kijk na welke documenten je moet invullen en bezorg ze tijdig aan de juiste personen.

8. Wat moet je meenemen naar het ziekenhuis?

Je vertrekt binnenkort naar het ziekenhuis, maar je weet niet precies wat je allemaal nodig hebt? Onze checklist helpt je al een heel eind vooruit.

9. Hulp nodig na je verblijf in het ziekenhuis?

Poetshulp, thuisverpleging, vervoer van en naar het ziekenhuis, een rolstoel, krukken …? Denk vóór je opname even na over de zorg die je ná je opname nodig hebt. Ons ziekenfonds helpt je daar graag bij.

10. Ken je je rechten als patiënt?

Iedereen is wel eens patiënt. En iedereen heeft patiëntenrechten. Dat zijn 8 rechten die jou als patiënt beschermen en die je altijd kan opeisen. Ook in het ziekenhuis.

Alles gecheckt?

Alles nagekeken? Dan vertrek jij goed voorbereid naar het ziekenhuis. Nog vragen of twijfels? Dan staat ons ziekenfonds voor je klaar.

Al eens nagedacht over het prijskaartje?


Weet jij hoeveel een opname in het ziekenhuis kost? En weet je hoe je kan besparen op je ziekenhuisfactuur? Ontdek meteen hoe goed je op de hoogte bent.

Doe de test
​​ Untitled Document
 
​​​​​​​​