Schadevergoeding voor slachtoffers van terrorisme

Werd je het slachtoffer van een terroristische aanslag? Dan heb je recht op een vergoeding van je schade. De overheid richtte een contactpunt op waar je als slachtoffer terechtkan met je vragen.​​​

 

​​Voorwaarden

Je hebt recht op een vergoeding als je het slachtoffer bent van een erkende terroristische daad in België of het buitenland. De voorwaarde is dat je de Belgische nationaliteit hebt of vast in België woont. De schade die je lijdt kan zowel lichamelijk als psychologisch zijn.

Lijst van erkende aanslagen.

Schadevergoeding

De vergoeding waarop je recht hebt, is de terugbetaling van alle medische, paramedische, farmaceutische en hospitalisatiekosten, orthopedische toestellen en protheses en psychologische zorg.

Hou alle facturen en andere bewijsstukken van deze kosten dus goed bij. Je krijgt eerst de gewone terugbetaling van het ziekenfonds. Voor de rest van de kosten vraag je een terugbetaling aan de overheid. Zo krijg je uiteindelijk al je kosten terugbetaald. Heb je een ernstige blijvende ongeschiktheid, dan heb je recht op een pensioen.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je een schadevergoeding aanvragen? Neem contact op met het uniek loket van de overheid voor slachtoffers van terreurdaden. Bel naar 0471 12 31 24 of mail naar terrorvictims@just.fgov.be.

Ons ziekenfonds helpt je graag bij je aanvraag.

​​​​

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering