Klachten en vragen

De dienst Jurimut is het gratis aanspreekpunt bij uitstek voor al je vragen en klachten over ziekenhuisfacturen, gezondheidszorgen, patiëntenrechten en meer. Jurimut onderzoekt grondig je vraag of klacht, geeft informatie en advies en bemiddelt in jouw situatie. Onze adviseurs streven altijd naar een minnelijke schikking en staan je juridisch bij waar nodig. Ons advies is gratis voor alle leden die hun ziekenfondsbijdrage correct betalen. 

 

Jurimut helpt je bij:

Controle ziekenhuisfactuur/betwistingen

Een ziekenhuisfactuur is een ingewikkelde opsomming van kosten voor ingrepen, medicatie, erelonen, supplementen …  Als patiënt weet je nauwelijks nog hoeveel je betaalt en of die bedragen correct zijn.  Ben je niet zeker of je factuur klopt? Bezorg ons je factuur vóór je ze betaalt en vóór je een terugbetaling van je hospitalisatieverzekering vraagt. Mail de volledige ingescande factuur naar jurimut@devoorzorg.be of ga langs in je ziekenfondskantoor.
 
Heeft het ziekenhuis jou onterechte kosten aangerekend? Dan vragen wij aan het ziekenhuis om dit recht te zetten.

Medische aansprakelijkheid/fout

Denk je dat er een medische fout gebeurde? Bespreek dit dan eerst met je arts. Ligt dit te moeilijk? Contacteer dan de Ombudsdienst van het ziekenhuis.
Krijg je geen sluitend antwoord? Bezorg ons dan zoveel mogelijk informatie. Samen met de adviserend-arts starten we een onderzoek en geven daaropvolgend advies. Zijn er voldoende aanwijzingen en bewijzen in je dossier? Dan eist Jurimut samen met jou een schadevergoeding.

Patiëntenrechten

Wat zijn nu juist je rechten als patiënt? Goed geïnformeerd zijn én worden is erg belangrijk. Kwaliteitsvolle dienstverlening, wederzijds respect in een arts-patiëntenrelatie, vrije keuze van een zorgverstrekker …
Heb je hulp nodig bij het opvragen van je medisch dossier? Zit je met vragen over kwaliteitsvolle dienstverlening? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Meer info?

Stuur een e-mail naar jurimut@devoorzorg.be
Bel 015 44 31 60

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering