Organisatie van jouw zorg

​We helpen je jouw hulp en zorg te organiseren zodat je jouw leven en situatie maximaal in eigen handen hebt.

 

We helpen je in jouw zoektocht

Er bestaan heel wat mogelijkheden voor wie hulp of zorg nodig heeft, in je eigen huis of in een gespecialiseerde voorziening. Het aanbod is groot en dat maakt de zoektocht naar de meest geschikte hulp moeilijk. We helpen je in jouw zoektocht: we bespreken de mogelijkheden, we verwijzen je door of nemen zelf contact op met de dienst of voorziening van jouw keuze.
 
Wil je zelf al meer te weten komen? Hieronder geven we enkele voorbeelden. 

Zorg bij je thuis

Hulp aan huis

  • Van poetshulp, hulp bij boodschappen, hygiënische verzorging tot klusjes … De diensten voor Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg (de thuiszorgdiensten hebben een heel breed aanbod om jouw dagelijks leven draaglijk te houden.

Medische zorg aan huis

  • Heb je nood aan professionele medische zorg in jouw thuisomgeving, dan kan je de hulp van een dienst voor Thuisverpleging inschakelen.
Ontdek het aanbod van onze thuiszorgdiensten

Kleine en grote hulpmiddelen

  • Via onze dienst kan je een ergotherapeut inschakelen. De ergotherapeut geeft je advies over kleine en grote hulpmiddelen die je kan gebruiken om je te verplaatsen of om je huis aan te passen aan jouw noden. De ergotherapeut helpt je ook deze middelen op een correcte manier te gebruiken.
Ontdek het aanbod hulpmiddelen van onze Medishop

Zorg in een voorziening

Voor personen met een handicap

  • Als persoon met een handicap kan je zorg en opvang krijgen in een voorziening die daarvoor erkend is door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Er zijn verschillende opties die ervoor zorgen dat je zo zelfstandig mogelijk kunt wonen.

Opname voor een korte periode

  • Kan je voor een korte periode niet in je eigen huis blijven? Dan kan je bij veel woonzorgcentra ook terecht voor een kortverblijf.

Opvang overdag

  • Kan je overdag niet in je eigen huis blijven? Dan kan je naar het dagverblijf gaan. Een maaltijd en vervoer tussen de voorziening en jouw huis kan geregeld worden.

Verblijf in een woonzorgcentrum of assistentiewoning

  • Kan je niet langer thuis blijven wonen? Dan kan je overwegen om te verhuizen naar een assistentiewoning (serviceflat) of woonzorgcentrum. Hier is 24/24u zorg ter beschikking.

Revalidatie

  • Kan je na een opname in het ziekenhuis of na een zware behandeling nog niet naar huis omdat je aangepaste ondersteuning en zorg nodig hebt? Dan kan je verblijven in een Centrum voor Revalidatie of Herstelverblijf.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering