Eutonie

Eutonie is een lichaamspedagogie die je fijnzinniger leert luisteren naar je lichaam. Het leert je onnodige en belastende spierkracht af te bouwen. Je voelt je eigen lichaamssignalen, ritme en grenzen beter en sneller aan en wint aan fysieke draagkracht en standvastigheid.​

 

Eutonie leert je luisteren naar je lichaam. Daardoor voorkom je rug- of nekpijn en vermoeidheid. De specifieke werkwijze zorgt er ook voor dat de draaimolen in je hoofd stilvalt. Je ervaart meer rust en weldaad.
 
Voor wie 
Eutonie is nuttig als je:
 • ​gezond en actief wil blijven
 • soepel oud wil worden
 • chronische pijn hebt
 • stress, angst of burn-out klachten hebt en rust zoekt
 • moeitelozer wil zitten, staan en gaan
Kortom, voor iedereen!
 
Spierspanningen leren lossen
Als we de steun van het skelet niet ten volle benutten, neemt de spierkracht het over, waardoor het spierstelstel wordt belast. Hierdoor is het mogelijk dat er op termijn vermoeidheid en andere lichaamsklachten ontstaan. Via eutonie leer je spierspanningen loslaten en te ontspannen, waardoor je bv. beter kan omgaan met pijn. Tijdens de cursus doe je bewegings- en houdingsoefeningen die van pas komen in het dagelijks leven.
 
Eutonie is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.​
 

Waar kan je terecht?

In de Well2DAY-centra organiseren we kennismakingssessies. 

 • Well2DAY-centrum Antwerpen, Amerikalei 110:

  sessie D: zaterdag 14 december van 10 tot 12 uur - Reeds volzet, mogelijkheid tot inschrijving op de wachtlijst.

   

   Inschrijven

 

 

 

Resterende karakters: 1800
De Socialistische Mutualiteiten en jouw ziekenfonds verzamelen en verwerken bepaalde persoonlijke gegevens. Dat doen we om onze taak als ziekenfonds (wet van 6 augustus 1990) te kunnen uitvoeren, om jouw dossier te beheren en om je op de hoogte te houden van onze diensten en activiteiten. Een van onze wettelijke doelstellingen is namelijk om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is je recht om te weten welke gegevens we van jou verwerken, om te vragen je gegevens te verbeteren of te wissen, om de overdracht aan een derde te vragen, om je te verzetten tegen geautomatiseerde beslissingen en om de verwerking van je gegevens voor direct marketing stop te zetten. Meer informatie vind je op de privacybeleid pagina.

 
 

 

Meer info

Well2DAY@devoorzorg.be
03 285 43 53 


 

Contacteer ons

Well2DAY vzw

03 285 43 53