Mantelzorgcafés

​​‘Zorg je voor een ander? Dan zorg je best ook voor jezelf!’ Doe jij wel eens boodschappen voor je buurman? Verzorg jij je zieke partner of een kind? ​​​

 

Je zorgt voor een naaste. Dat is tegelijk bijzonder en soms wel eens knap lastig. Praten met anderen kan dan deugd doen. Op verhaal komen, je persoonlijke ervaringen delen met anderen die gelijkaardige situaties hebben meegemaakt. Coponcho​ nodigt jou van harte uit voor de mantelzorgcafés. Elke sessie werken we rond een thema, bieden we een luisterend oor en maken we tijd voor elkaar.

Wil jij in contact komen met anderen die net als jij ook zorgen voor iemand? Kom dan naar de mantelzorgcafés en deel je ervaringen.
 
Gratis, maar inschrijven is verplicht. De mantelzorgcafés vinden plaats in de Well2DAY-centra van Antwerpen, Mechelen, Heist-op-den-Berg, Turnhout, Geel en Herentals. Alle mantelzorgers en hun zorgbehoevenden zijn welkom.
 

De infosessies in mantelzorgcafés vinden steeds plaats van 13.30 tot 16 uur, tenzij anders vermeld.

Medicatie op schema

Medicatie opnemen kan best verwarrend zijn. Een medicatieschema kan je daarbij helpen. Tijdens deze infosessie stelt Nico Carpriau, coördinator van de Koninklijke Apothekersvereniging Antwerpen, de flow van een medicatieschema voor. Hij beantwoordt alle vragen over medicatieschema's. Van 25 september tot en met 17 oktober 2020.

Rust in je hoofd

Heb jij ook moeite met het loslaten van negatieve gedachten? Overmatig piekeren kan stress veroorzaken en tot concentratie- of slaapproblemen leiden. Een Well2DAY-psycholoog geeft je informatie en tips over hoe je de rust kan terugvinden. Van 22 oktober tot en met 25 november 2020.

Comfortabel Thuis Wonen

Hulpmiddelen en woningaanpassingen kunnen mantelzorg gemakkelijker maken. Voor de zorgbehoevende maar ook voor jezelf. Tijdens deze sessie leer je welke hulpmiddelen er bestaan, en bekijken we samen tips en oplossingen. Van 27 november tot en met 16 december 2020.

Meer weten of inschrijven? 

Locaties

Well2DAY Antwerpen
Amerikalei 110, 2000 Antwerpen
 
Well2DAY Geel
Werft59, Geel
 
Well2DAY Mechelen
Désiré Boucherystraat 10, 2800 Mechelen
 
Well2DAY Heist-op-den-Berg
Binnenweg 3, Heist-op-den-Berg

Well2DAY Turnhout
de Merodelei 19, Turnhout

Well2DAY Herentals
Zandstraat 42, Herentals

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering