Mantelzorgcafés

​​‘Zorg je voor een ander? Dan zorg je best ook voor jezelf!’ Doe jij wel eens boodschappen voor je buurman? Verzorg jij je zieke partner of een kind?

 

Je zorgt voor een naaste. Dat is tegelijk bijzonder en soms wel eens knap lastig. Praten met anderen kan dan deugd doen. Op verhaal komen, je persoonlijke ervaringen delen met anderen die gelijkaardige situaties hebben meegemaakt.
S-Plus Mantelzorg nodigt jou van harte uit voor de mantelzorgcafés. Elke sessie werken we rond een thema, bieden we een luisterend oor en maken we tijd voor elkaar.

Wil jij in contact komen met anderen die net als jij ook zorgen voor iemand? Kom dan naar de mantelzorgcafés en deel je ervaringen.
 
Gratis, maar inschrijven is verplicht. De mantelzorgcafés vinden plaats in de Well2DAY-centra van Antwerpen, Mechelen, Heist-op-den-Berg en Geel. Alle mantelzorgers zijn welkom.
 

De infosessies in mantelzorgcafés vinden steeds plaats van 13.30 tot 16 uur, tenzij anders vermeld.

Comfortabel thuis wonen

Hulpmiddelen en woningaanpassingen kunnen het mantelzorgen makkelijker maken. Voor de zorgvrager, maar ook voor jezelf. Welke hulpmiddelen bestaan er om veilig en comfortabel thuis te wonen?  Samen bekijken we oplossingen en wisselen we tips uit. Van 24 september tot en met 29 oktober 2019.
 
Begeleiding: ergotherapeut.
 
Schrijf nu in

Zorgen voor jezelf als je zorgt voor een ander

Als je voor een naaste zorgt, komt er heel wat op je af. Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven. Maar hoe doe je dat grenzen stellen of assertief zijn? Hoe kan je een evenwicht vinden tussen draaglast en draagkracht? In deze sessie gaan we verder in op zorgen voor jezelf als mantelzorger en komen we tot nieuwe inzichten over onszelf en de ander. Van 22 oktober tot en met 26 november 2019.
 
Begeleiding: psycholoog.
 
Schrijf nu in

Meer weten of inschrijven? 

Locaties

Well2DAY Antwerpen
Amerikalei 110, 2000 Antwerpen
 
Well2DAY Geel
Werft59, Geel
 
Well2DAY Mechelen
Désiré Boucherystraat 10, 2800 Mechelen
 
Well2DAY Heist-op-den-Berg
Binnenweg 3, Heist-op-den-Berg

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering