Pastasalade met rucula, radijs en druif

Ingrediënten:

  • 200 g Italiaanse pasta in de vorm van rijst
  • 1 doosje rucola
  • 1 bos radijzen
  • 1 bos verse kervel
  • 1 kleine appel
  • 1 trosje witte druiven
  • een half blokje groentebouillon vetarm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel dragonazijn
  • peper

 

Kook de pastarijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Maar voeg bij het water het halve bouillonblokje. Laat de pastarijst uitlekken en afkoelen. Was de radijzen en snij het groen en het staartje ervan af. Snij ze in vier stukjes.
Was de verse kervel en hak deze fijn.
Was de rucola en snij ze in grote stukken.
Was de druiven en snij ze in twee.
 
Doe de pastarijst in een grote kom. Meng de olijfolie, walnotenolie, mosterd, dragonazijn en de gehakte kervel. Kruid met een snuifje peper en roer goed. Meng deze vinaigrette onder de afgekoelde rijst. Voeg de rucola, radijzen en druiven toe.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes. Meng de appelpartjes kort voor het opdienen onder de salade, zodat ze niet bruin worden.
Niet-vegetariërs kunnen aan deze maaltijdsalade nog stukjes tonijn uit blik toevoegen. Of er gewoon een stukje gebakken vis bij eten.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet indien de mosterd vervangen wordt door een zoutarme mosterd

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering