Zuiderse aardappelragout

Ingrediënten:

  • 750g aardappelen (type Charlotte)
  • 2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
  • 200g groene olijven
  • 4 teentjes look geperst
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 bosje verse koriander
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Was en schil de aardappelen, snij ze in de lengte in 4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin de aardappelen, paprikareepjes en citroenpartjes. Breng op smaak met peper en zout en voeg er de olijven aan toe. Laat op een zacht vuurtje verder stoven tot de aardappelen gaar zijn. Schik de aardappelragout in een serveerschaal. Bestrooi met korianderblaadjes en dien op.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering