Volkorenpasta met zalm

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 250 g volkoren of meergranen pasta
  • 2 sneden gerookte zalm
  • 250 g verse champignons
  • 1dl light room
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • bosje bieslook
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olijfolie

 

Snij de sjalotten fijn en fruit ze in 2 eetlepels olijfolie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe en kruid met peper en zout. Voeg na een tiental minuten de room, geperste look en ¾ van de gehakte bieslook toe en laat nog even doorsudderen. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet er na het uitlekken wat olijfolie over zodat ze niet gaan kleven. Dien de deegwaren op in diepe voorverwarmde borden, dek af met de champignonbereiding en leg er een sneden gerookte zalm op. Versier met de rest van de bieslook.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering