Ratatouille met kalkoenfilet

Ingrediënten:

  • 4 kalkoenfilets van 100g
  • 2 grote uien in stukjes
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 3 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper, zout, (verse) basilicum

 

Fruit de uien en de knoflook lichtbruin in de olie. Voeg de schoongemaakte en in blokjes gesneden groenten toe (behalve de tomaten). Stoof ze een kwartier lang zonder deksel op een zacht vuur. Voeg zout, kruiden, en de in stukjes gesneden tomaten toe. Laat het geheel met deksel nog eens 10 minuutjes zachtjes stoven. Bak ondertussen de kalkoenfilets en kruid ze met peper en zout. Serveer met pasta, rijst of aardappelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je het zout weglaat of vervangt door dieetzout
  • diabetesdieet
Kcal per portie
276
g KH
19,8
KH ruilwaarde
1,5
 
 
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering