Pasta met pompoen

Ingrediënten (2 personen):

  • 500 g pompoen
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 125 g parmaham of gekookte ham (in smalle reepjes)
  • 275 g pasta (tagliatelle, macaroni of andere pasta)
  • 1.5 dl lightroom
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt gemalen nootmuskaat
  • wat geraspte Parmezaanse kaas

 

De pompoen in kleine blokjes snijden.
Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie. De peterselie toevoegen en nog even verder laten bakken.
De pompoen toevoegen en alles nog een tweetal minuten bakken.
Groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met deksel laten koken tot de pompoen zacht is.
De pasta ondertussen koken.
De parmaham of gekookte ham even opbakken. Voeg dit bij de pompoen.
Laat de pasta goed uitlekken en leg hem in een vuurvaste schaal of kom.
Doe de lightroom bij het pompoenmengsel met de ham en verwarm nog even. Breng dit mengsel op smaak.
Schep dit mengsel over de pasta. Bestrooi de schotel met de Parmezaanse kaas en laat het even gratineren in de oven.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de kaas vervangt door een magere kaas
  • vezelrijk dieet: indien je de pasta vervangt door volkoren pasta.
Tip: binnen een cholesterolverlagend dieet, eet je best ook voldoende vezels. Je kan dus hierbij ook de pasta vervangen door een volkoren vorm.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering