Macaroni met zalm


Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 400g macaroni
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400g verse zalmfilet
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn

 

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de macaroni in een grote pan in ruim kokend water beetgaar.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin. Strooi er wat peper over en leg ze op een bord.
Verhit weer 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en fruit de bosui met rozemarijn gedurende zowat 2 minuten. Schep de tomaatblokjes erdoor en laat het geheel op matig hoog vuur 3 tot 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de zalm met een vork in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor. Serveer de pasta in diepe borden.
  
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet: indien je de pasta vervangt door volkoren pasta
  • zoutarm dieet: indien je geen zout toevoegt aan dit gerecht.
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering