Kip-rijstpannetje

Ingrediënten:

  • 250g zilvervliesrijst, zout
  • 1 middelgrote ui
  • 1 kleine rode, 1 kleine groene, 1 kleine gele paprika
  • 1 vleestomaat (200g)
  • 4 kipfilets (500g)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels margarine
  • 1 bosje peterselie

 

Kook de rijst in 20 minuten beetgaar. Giet in een zeef en laat goed uitlekken.
Maak de ui schoon en snipper hem. Halveer de paprika’s, maak ze schoon en snijd ze in reepjes.
Ontvel de tomaat, verwijder de steelaanzet en snij ze in blokjes. Snij de kipfilet in grove stukken. Pel de knoflook.
Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de stukjes kip toe en laat 5 minuten bakken. Pers de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Neem het vlees uit de pan en houd warm.
Smelt de margarine in de pan. Voeg de ui en de paprikareepjes toe en laat op een klein vuur 5 minuten bakken. Voeg de rijst en de tomatenblokjes toe en breng op smaak paprikapoeder.
Leg de stukjes kipfilet erbovenop, zet het deksel op de pan en laat het geheel op een klein vuur in 10 minuten gaar worden. Was de peterselie, knip de steeltjes ervan, hak fijn en strooi voor het serveren over het gerecht.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien het zout wordt weggelaten en je gebruik maakt van een zoutarme margarine.
     

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering