Kabeljauw met dille-aardappelen

Ingrediënten:

  • 600g kabeljauwfilet
  • 400g kleine aardappeltjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje verse dille

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels zachte mosterd
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 20cl olijfolie extra vierge
    peper

 

Maak de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil. Bak ze dan met de helft van de dille 5 tot 10 minuten in een pan, in 4 eetlepels olijfolie. Kruid ze met peper.
Doe de kabeljauw in een magnetronschaal. Besprenkel de vis met de rest van de olijfolie. Dek af met folie en zet de schaal 5 minuten in de magnetron, op de hoogste stand. Kruid naar smaak met peper.
Meng de mosterd met de suiker en de azijn. Leng in een straaltje aan met de olijfolie en roer tot de saus bindt. Breng op smaak met de rest van de gehakte dille. Serveer licht gekoeld bij de warme kabeljauw en de gebakken aardappelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering