Gesmolten tomaat met tartaar van makreel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1kg tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse marjolein
  • tabasco
  • olijfolie
  • 250g makreelfilet
  • sojasaus
  • sesamolie
  • 2 stengels lente-ui
  • koriander
  • 1 citroen
  • 1 stengel prei
  • peper en zout 

 

Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalotten en de look fijn.
Stoof de sjalotten en de look glazig in olijfolie. Doe de tomaten erbij met wat zout. Door het zout geven de tomaten onmiddellijk hun vocht af en het geheel kan niet meer verbranden. Laat op een laag vuurtje verder sudderen. Doe er, als alles gesmolten is, zwarte peper, tabasco en gesneden marjolein bij. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd intussen de makreel in kleine stukjes. Werk de tartaar af met verse koriander, gesneden lente-ui, een scheutje sojasaus, enkele druppels sesamolie, het sap van een halve citroen, peper en zout. Meng goed door en laat even smaak nemen. Snijd de prei in julienne en fruit goudbruin in frituurolie. Serveer de tartaar in een ring op het bord. Bedek met de prei en lepel er wat gesmolten tomaat naast.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijke voeding
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
545
g KH
35,1
KH ruilwaarde
3
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering