Gepocheerde vis met peterseliesaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400g gefileerde vis (vb tong, pladijs, wijting,…)
  • 1,5dl magere yoghurt
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 koffielepels citroensap
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • ½ liter water met een visbouillon
  • enkele schijfjes citroen voor de versiering

 

Droog de gewassen stukken vis, pocheer ze gaar in visbouillon gedurende ongeveer 15 minuten. Meng in een kom de yoghurt, de mosterd en het citroensap. Laat dit mengsel au bain marie goed opwarmen (maar niet koken). Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe. Schep de saus over de vis en versier met enkele schijfjes citroen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je voor de bouillon 1 blokje op 2 liter water gebruikt en het zout weglaat of vervangt door dieetzout.
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
175
g KH
2,6
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering