Gazpacho

Ingrediënten:

  • 200 g komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g vleestomaten
  • 500 ml water
  • 20 ml olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper

 

Ontvel de paprika en de tomaten. Leg ze vooraf even in heet water zodat ze zich makkelijker laten ontvellen. (indien te moeilijk om de paprika te ontvellen, lukt het ook wel met vel eraan). Snijd de komkommer en de ontvelde tomaten in stukjes. Voeg de paprika, komkommer, tomaten, knoflook, olijfolie en azijn samen en mix dit tot een dikke puree. Voeg het water toe en breng op smaak met peper. Zet in de koelkast en dien koud op met fijngesneden peterselie en bieslook.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
kcal per portie
78
g KH
6,1
KH ruilwaarde
0,5
 

 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering