Confituur van pit- en steenvruchten

Ingrediënten:

  • 1 kg fruit
  • 1 dl water of vruchtensap
  • 1 zakje pectine
  • sap van 1 citroen
  • zoetstof naar smaak (vloeibaar of strooikorrels)  

 

Maak de vruchten schoon en snijd ze in blokjes. Mix 1/3 en meng het met de rest van het fruit. Breng al roerend aan de kook met het water/vruchtensap. Laat nog 1 à 2 minuten goed doorkoken nadat je de pectine en het citroensap hebt toegevoegd. Haal van het vuur en voeg zoetstof toe naar smaak. Giet in jampotten en sluit onmiddellijk af.
 
Combinatietips:
  • Pruimen en peren
  • Mirabellen en abrikozen
  • Aardbeien-rabarberconfituur met verse muntblaadjes (voeg na het koken enkele fijngehakte muntblaadjes toe)
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Per 100 g (een portie op de boterham bedraagt ong. 30 g):
 
kcal
60
g KH
14,3
KH ruilwaarde
1
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering