Bloemkool-brocollisoep

Ingrediënten:

  • 1kg  bloemkool en broccoli roosjes
  • 3 aardappelen
  • 2 preiwitten
  • 1 groene selder
  • 2 uien
  • peterselie (garnering)
  • 3 liter kippenbouillon
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 gare kipfilet (100 à 150g)
  • 50g boter 

 

Kook de kipfilet in ruim water tot ze gaar is. Doe de bloemkool en broccoli roosjes met de geschilde en klein gesneden aardappelen, prei, selder en uien in een grote kookpan en fruit even aan in de boter. Overgiet met bouillon en kruid met peper en zout. Laat goed gaar koken en pureer daarna met de staafmixer. Snijd de kipfilet in fijne reepjes en roer deze door de soep. Laat even doorwarmen en versier met fijngehakte peterselie.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de boter vervangt door een margarine
  • vezelrijk dieet
 
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering