Aardbeienconfituur

Ingrediënten:

  • 3 kg aardbeien
  • 2 kg suiker

 

 

Was goed rijpe aardbeien en laat ze goed uitlekken. Op een stil vuur een laag aardbeien zetten en een laag suiker. Laat koken tot de confituur dik van de lepel valt. Vul de glazen, laat de confituur opstijven en koud worden.

Laat de confituur afkoelen tot de volgende dag. Dek de bokalen met een juist passend papiertje dat geweekt werd in azijn of likeur of overgiet met een dun laagje paraffine. Breng daarboven een tweede papiertje en bind vast. Het gebruik van cellofaanpapier en een elastiekje is zeer gemakkelijk.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet

  •  zoutarm dieet

  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering

Online advies

De Webnanny geeft gratis opvoedingsadvies via e-mail.