Wokgerecht met tofu

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g tofu
  • 200 g broccoli
  • 1 prei, 2 wortelen, bosui, 1 teenjte knoflook
  • 100 g eiernoedels
  • verse koriander
  • 1 koffielepel zwarte sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • sesamolie
  • donkere sojasaus
  • oosterse kruidenmengeling

 

De tofu in blokjes van 2 cm snijden. Deze gedurende 30 min. marineren in een mengeling van 2 eetlepels donkere sojasaus, 2 koffielepels sesamolie en 1 koffielepel zwarte sesamzaadjes.
De broccoli in kleine roosjes verdelen. Het preiwit, de bosui, de wortelen en de knoflook fijnsnijden.
De eiernoedels in ongeveer 7 minuten goed gaar koken in gezouten water. Afgieten, fijn snijden en apart houden.
In de wok de wortelen opstoven in 2 eetlepels zonnebloemolie en op smaak brengen met de oosterse kruiden. Nadien de broccoliroosjes, de prei, de bosui en de knoflook toevoegen.
Tijdens het wokken de tofu en de eiernoedels toevoegen en alles op smaak brengen met de zwarte peper en donkere sojasaus.
Opdienen met vers gehakte koriander.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
694
g KH
54,3
KH ruilwaarde
4,5

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering