Witloofsalade met rozenblaadjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 stronken witloof
  • een roos
  • een granaatappel
  • witte wijnazijn
  • olijfolie of maïsolie
  • zout, peper en
  • fijngemalen roze peper

 

 

Maak de blaadjes witloof los en spoel ze onder water. Verdeel het witloof over 2 borden, strooi er de pitten van de granaatappel over en enkele blaadjes rozen (rozenblaadjes zijn eetbaar!). Breng op smaak met een mengsel van peper. Pers de pulp van de granaatappel door een fijne zeef en vermeng het sap met zout, peper, 2 soeplepels azijn en 4 soeplepels olie.

Klop het mengsel goed door mekaar en breng het witloof hiermee op smaak.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering