Vissalade met appel en rode biet

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 kleine, rode gekookte biet
  • ½ koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel dressing
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 kleine appel
  • een 4-tal augurken in 't zuur
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 pekelharing  

 

​Vermeng de mosterd met de dressing en de yoghurt. Snij de biet in kleine blokjes en voeg ze bij de saus. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd in blokjes van ½ cm en meng onmiddellijk onder de saus. Snij de augurken in dunne schijfjes. Snij het gepelde ei in blokjes. Snij de vis in reepjes van ca. 1 cm. Schik alle ingrediënten op een schotel of meng ze voorzichtig. Dien fris op.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
496
g KH
22,5
KH ruilwaarde
2

 

 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering