Visbrochette

Ingrediënten:

  • 500 g vis
  • 100 g gele paprika
  • 100 g groene paprika
  • 100 g rode paprika
  • 200 g champignons
  • sap van 1 citroen
  • 1 grote ui
  • 1 dl olie
  • ½ dl azijn
  • een mespunt komijn, tijm, rozemarijnen  peper

 

Spoel de vis, droog hem en snijd hem in reepjes van 3 cm. Was de paprika’s, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd ze in stukken. Snijd de ui in vieren en duw de ui uiteen in losse schijfjes. Was de champignons en besprenkel ze met citroensap. Rijg de vis aan een roosterpen, afgewiiseld met een stukje groente (paprika, ui, champignons). Marineer de brochettes in een mengsel van olie, azijn, citroensap, tijm, komijn, rozemarijn en peper. Dek af en plaats in een koelkast. Laat na 1 uur uitlekken en grill in de oven of grill-toestel.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
303
g KH
4,2
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering