Tonijn met gember en koriander

 Ingrediënten:

  • 4 tonijnsteaks van ongeveer 100g
  • 4 tomaten
  • een stukje gember
  • 8 takjes koriander
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • olie

 

Leg de tomaten even in heet water en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de gember fijn. Knip de korianderblaadjes fijn. Meng de tomatenstukjes met de gember, de koriander, het citroensap en de peper. Laat dit een uurtje in de koelkast trekken. Warm de grill voor. Dep de tonijn droog en bestrijk aan beide zijden met wat olie. Grill de vis in ongeveer 6 minuten aan beide zijden bruin. Geef er de tomatenstukjes met gember en koriander bij.

Tip: Lekker met broccoli en volkorenrijst.
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolbeperkend dieet
  • zoutarm dieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
182
g KH
4
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering