Tofu, roerbakgroenten en aardappelen

Ingrediënten:

  • 175 g aardappelen (in blokjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 225 g stevige tofu (in blokjes)
  • 2 courgettes (in blokjes)
  • 8 artisjokharten (uit blik, gehalveerd)
  • 1 dl gezeefde tomaat
  • 1 theelepel zoetstof
  • 2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
  • zout & peper

 

Kook de aardappelen 10 minuten in een pan kokend water. Giet af en zet weg. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de ui 2 minuten, tot hij zacht is. Voeg de tofu en de courgettes toe en bak ze 3-4 minuten mee tot ze wat bruin beginnen te worden. Voeg de aardappelen toe en schep alles goed om.
Voeg de artisjokharten, de gezeefde tomaten, de zoetstof, basilicum en zout en peper toe. Schep alles goed om. Schep de roerbakgroenten op borden en serveer heet.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet (indien het zout wordt weggelaten)
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
192
g KH
11,3
KH ruilwaarde
1
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering