Stoofpotje met wortelen en knolselder

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 knolselder (ongeveer 800g)
  • 800g wortelen
  • ¼ kopje sesamolie
  • 1 koffielepel verse gehakte gember
  • 1/3 koffielepel anijszaadjes
  • 4 kopjes warm water
  • 3 koffielepels zeezout
  • ½ koffielepel lookpoeder
  • ½ eetlepel arrowroot (alternatief bindmiddel)

 

De wortelen en de knolselder schoonmaken en in blokjes snijden. De kookpan verwarmen met olie, de gember, de anijs en de wortelblokjes toevoegen. En 3 minuten op een hoog vuur stoven. De knolselder toevoegen. Het warme water erover gieten, op smaak brengen met zeezout en afdekken. Op een zacht vuurtje 30 minuten laten voorpruttelen. Het lookpoeder toevoegen. De arrowroot oplossen in 4 eetlepels water, goed mengen en het stoofpotje ermee binden.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering