Spaghetti met paprikasaus

Ingrediënten:

  • 2 rode en 2 gele paprika’s
  • 1 eetlepel sojamargarine
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden knoflookteentjes
  • takje rozemarijn
  • 300g gepelde scampi’s (diepvries)
  • 100ml witte port
  • 250ml sojaroom
  • 500g spaghetti (eventueel volkoren)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • rozemarijn

 

​Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in vieren.
Leg ze op een bakplaat en grill ze 5 minuten in de oven tot de schil begint te blazen. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verwijder de schil en pureer de paprika’s met de mixer. Hou enkele blokjes paprika over voor de versiering. Smelt de margarine en fruit er de ui, knoflook en rozemarijn in. Voeg de ontdooide scampi’s toe en bak ze 2 minuten. Blus ze met de witte port. Breng de gemixte paprika’s in de pan en laat 1 minuut doorkoken. Zet op een laag vuur en roer er de room door.
Kook de spaghetti. Giet hem af, meng de olijfolie erdoor en kruid met zwarte peper en zeezout. Werk af met rozemarijn en blokjes paprika. Serveer de spaghetti met de saus.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering