Eekhoorntjesbroodsoep

Ingrediënten:

  • 40 g (gedroogd) eekhoorntjesbrood
  • 250 g champignons
  • 200 g raapjes
  • 2 stengels preiwit
  • 1 blokje vetarme groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 takje tijm en 1 laurierblad
  • peper
  • 1 bakje tuinkers
  • olijfolie

 

Reinig de champignons met een borsteltje. Snij de topjes van de steel er af en snij de champignons in reepjes. Gedroogd eekhoorntjesbrood moet daarentegen eerst een half uur geweekt worden in heet water, dan uitscheppen en in stukjes snijden.
Schil de ui en de knoflook en hak ze fijn. Was de prei en snijd ze in fijne ringen. Schil de raapjes en snij ze in kleine stukken.
Stoof de ui, de knoflook en de preiringen gedurende 5 minuten met het takje tijm en het laurierblad. Meng de champignons en het eekhoorntjesbrood eronder en roer goed. Voeg 1,5 liter water toe met het bouillonblokje. Laat verder doorkoken op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten . Voeg na 10 minuten de stukjes raap toe. Haal de tijm en het laurierblad er uit en strooi wat peper in de soep. Verdeel de soep over de borden en versier elk bord met een toefje vers gewassen tuinkers.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je zoutarme bouillon of maximum 1 bouillonblokje voor 2 liter water gebruikt.
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
101
g KH
8,6
KH ruilwaarde
0,5
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering