Slaatje van peren, venkel en tuinkers

Ingrediënten:

  • 1 bosje tuinkers
  • 1 blik peren
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels mosterd met zaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 2 venkelvoeten, in zeer fijne reepjes gesneden
  • 200 g jonge kaas, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels gebakken broodkorstjes

 

Laat de peren uitlekken in een vergiet. Neem 4 eetlepels perensap en meng die met het limoensap, de mosterd, de olijfolie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Stoom de venkelreepjes in een beetje water.
Snijd de peren in reepjes en meng ze met de venkel, de kaas en de tuinkers.
Giet er de saus bij en werk af met de broodkorstjes.
Laat 15 minuten trekken en dien op.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering